По думите на д-р Стоян Петров пострадалата е дошла с линейка към

...
По думите на д-р Стоян Петров пострадалата е дошла с линейка към
Коментари Харесай

Три часа отнело обработването на раните на 18-годишната Дебора

По думите на доктор Стоян Петров  пострадалата е пристигнала с кола за спешна помощ към 23 часа вечерта на 26 юни. Била е в потрес и дезориентирана, като от самото начало питала " Нали няма да умра? ".

Лекарят, обработил и зашил раните на младата жена, споделя пред, че целият развой е лишил три часа. Той питал момичето кой ѝ е предизвикал всичко това. Към оня миг обаче тя не можела да отговори и не помнела дали причинителят е един, дали го познава или са били няколко души.

" Само си спомняше, че си е взела косичката - половината ѝ коса беше обръсната, и че е отишла при съседката ", прибавя доктор Петров, който работи в отделението по ортопедия и травматология в старозагорската болница. Той споделя и, че не желае да си спомня типа на момичето, тъй като " картината беше жестока ". 

Момичето не си спомняло също с какво са направени разрезите по тялото ѝ, само че лекарят незабавно открил, че раните са с идентична дълбочина и че са направени с доста изострен режещ предмет, " като скалпел ". Всички рани били идентични и надалеч от жизненоважни органи и артерии. 

По-рано в студиото на bTV психологът Милен Владимиров разяснява, че 26-годишният Георги Н. Георгиев има профил на принудител. " Той има две сходни действия и е бил в интервал на пробация. Ние нямаме какво повече да създадем с изключение на един пробационен контрольор да си свърши работата добре и да направи оценка на риска и да види това ", разяснява психологът.

Омбудсманът Диана Ковачева пък сподели, че има потребност от промени в Наказателния кодекс (НК), тъй като има " бяло леке " в него. То се отнася до случаи на съзнателно причиняване на физическа или психическа болежка или страдалчество. Случаите на тежко принуждение, което не убива, само че смазва човешкото достолепие, са доста и те не могат да бъдат осъдени, тъй като в Наказателен кодекс няма текст за инкриминиране на изтезания, грубо, нечовешко, унизително отношение ", изясни Ковачева.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР